Samenwerking gemeente Amsterdam + Google


Samenwerking gemeente Amsterdam + Google

Werken aan transparantie, efficiëntie en economische waarde

Gemeente Amsterdam, 2015 – hedenIn de loop van 2015 is de gemeente Amsterdam benaderd door Google voor een aantal gezamenlijke data initiatieven. Vanaf het begin is Braxwell opgetreden als programma manager en primus inter parus voor alle lopende projecten met Google.

Sommige initiatieven zijn nog vertrouwelijk en vallen onder een NDA. Een enkele is nu publiek.

  • Google levert onder zeer strenge voorwaarden data over de doorstroming van wegverkeer aan de westkant van Amsterdam. Deze data wordt door AMS Institute gebruikt in de lopende fasen van Praktijk Proef Amsterdam.

Voor zowel de gemeente Amsterdam als Google heeft het onderwerp privacy vanaf het begin veel aandacht gekregen. Daarnaast is het voor Amsterdam belangrijk dat er een “level playing field” blijft bestaan voor alle bedrijven voor samenwerking met de gemeente.

Deze samenwerking (mits succesvol gecontinueerd) kunnen voor Amsterdam een flinke stap voorwaarts betekenen in de doelstelling een data gedreven organisatie te worden.

Naar aanleiding van het verloop van de verschillende initiatieven heeft Google in december 2015 besloten de gemeente Amsterdam op te nemen in haar (korte) lijstje van favoriete gemeentelijke samenwerkingspartners.

Foto credits: John Marino