09 nov 2015

Nieuwe aanpak Hackathon Museumn8 succesvol


Nieuwe aanpak Hackathon Museumn8 succesvol

7 november 2015Van 23 oktober tot en met 7 november 2015 vond de I Amsterdam Museumn8 Hackathon plaats. Vanaf het begin van de opzet is Braxwell betrokken geweest bij de organisatie van deze hackathon, met als doel om de resultaten van de hackathon te verbeteren, zowel voor de stad, de organisatie als voor de deelnemers .

De opzet was daarom flink aangepast. Niet één aaneengesloten hackathon van een paar dagen, maar een periode van twee weken met diverse events. Deze ruimere opzet biedt meer gelegenheid voor deelnemers om mee te kunnen doen en meer ruimte om aan te sluiten op de challenges en ‘probleemeigenaren’ van de stad.

Het resultaat was boven verwachting, met 100 deelnemers in 20 teams (de maximale hoeveelheid, er was zelfs een wachtlijst) en 20 kwalitatief hoogstaande inzendingen. Met de winnaars wordt op dit moment samengewerkt om hun toepassingen verder te realiseren in de stad.

 

Bijgaande foto’s geven een impressie van de laatste dag in het Scheepsvaartmuseum. De kick-off vond plaats in het Van Goghmuseum en de prijsuitreiking tijdens de opening van de Museumnacht in Nemo.